Back Cover
Pogledaj unutra

Prag

U svojoj najnovijoj knjizi radijski voditelj i kritičar suvremenih zbivanja Thom Hartmann opisuje tri praga do kojih smo došli, a to su ekonomski, demografski i ekološki prag…

Redovna cijena knjige 130,00 kn / 17,25 eura. Cijena za vas 80,00 kuna / 10,62 eura.

 

10.62  (80.02 kn)

  PRAG

  U ljudskoj povijesti svaka civilizacija koja je učinila pogrješku kao mi, koja je živjela na neodrživ način, na kraju je učinila jednu od ove dvije stvari: uništila se (često na katastrofičan način) ili pronašla održiv način življenja. A ta se promjena  dogodila na području ekonomije, politike i religije.

  Prvo desetljeće dvadeset prvog stoljeća završilo je ekonomskim krahom i propašću američkog sna. Knjiga “Prag" Thoma Hartmanna potiče nas da se napokon suočimo s pravom slikom naše civilizacije. Da bismo ostvarili održivu budućnost – ne samo u ekonomskom nego i u društvenom i ekološkom smislu – potrebna nam je promjena paradigme, odnosno evolucija javnog mnijenja.

  U svojoj najnovijoj knjizi radijski voditelj i kritičar suvremenih zbivanja Thom Hartmann opisuje tri praga do kojih smo došli, a to su ekonomski, demografski i ekološki prag. On jasnom i upečatljivom prozom pobija mitove i ideologije religijskih fundamentalista, podivljaloga  kapitalizma, muške dominacije i militarizma koji uništavaju prirodno i ljudsko bogatstvo našega planeta i nanose patnju milijunima radi koristi nekolicine. Svi osjećamo posljedice tih opasnih doktrina te sada zahtijevamo njihovu promjenu.

  Hartmann je predvodnik novog vala socijalne i političke osjetljivosti. U čitavom svijetu jača želja za društvenim promjenama, a knjiga “Prag" predstavlja priručnik za novi način razmišljanja koji ne nudi samo osudu pogrješaka nego i pet osobnih i političkih rješenja koja nas mogu spasiti od opasnosti. Svojom zdravorazumskom logikom i smjelim zamislima ova knjiga nudi nadahnuće i poticaj za kojim tragaju čitatelji koji žele izgraditi održiv i bolji svijet za sve. “Prag" je poziv na buđenje koje je našem društvu toliko potrebno.

  Nema sumnje da će s vremenom novi tehnološki izumi i prelazak s fosilnih goriva na obnovljive izvore energije – poput Sunca, vjetra i geotermalne energije – omogućiti nastavak “širenja” svijeta u pogledu broja ljudi. Međutim, s obzirom da smo povezani sa svakim drugim oblikom života na Zemlji, naši kriteriji za širenje više ne smiju biti ograničeni samo na dostupnost hrane, vode, energije i životnog prostora. Moramo ostaviti/napraviti mjesta i za ostale životne oblike.

  broj stranica

  320

  uvez

  meki

  format

  23×14

  ISBN

  9789532870480

  Autor

  Thom Hartmann

  Nakladnik

  Dvostruka Duga