Dolazi Šukra!

Knjiga “Čarobnica” mi je posebno draga. Radi se o ritualnoj priči (vratha kathi) najmijenjenoj povezivanju s načelom ljubavi i stvaralaštva koje je “utjelovljeno” u planetu Veneri ili Šukri, kako se naziva u jyotishu.

Uz rizik zbunjivanja onih koji o jyotishu ne znaju mnogo, napisat ću da je Šukra vladarica moje lagne (ascendenta) a istodobno je i atmakaraka, što znači označitelj unutranje naravi, označitelj “duše” neke osobe. U skladu s tim, mnogo toga što radim povezano je s Šukrom. Primjerice, jedna od njenih najznačajnih uloga je podučavanje na mjestima gdje podučavanje izgleda gotovo nemoguće. Šukra je često pogrešno shvaćena. Njen izgled može zavarati, ali jednako tako i sakriti istinske vrijednosti, otkrivajući ih samo upornima – samo onima koji su voljni pogledati ispod površine.

Šukra je donositelj obilja te sklada unutarnjeg i vanjskog, tijela i duha, vidljivog i nevidljivog. Zbog toga njena priča svakako zaslužuje posebnu odjeću; nešto što će na materijalni način izraziti unutarnje blaženstvo i užitak koji donosi život.

Knjiga “Čarobnica” je među nama već gotovo dva desetljeća. Gotovo jednako toliko vremena dolazila mi je misao kako Šukrina priča zaslužuje posebno izdanje; nešto izrazito ženstveno, skladno, pozivajuće i tajanstveno. Odjeća neće promijeniti čovjeka, kao što ni ovitak neće promijeniti knjigu. Ali, ipak! Ponekad je ono izvanjsko izraz poštovanja prema onom unutarnjem; vanjska ljepota izraz je unutarnje vrijednosti. Ako itko zaslužuje tako nešto, onda je to Šukra.

Pa sam tako mislio i tražio, tražio i mislio, međutim, sve što sam vidio ili pokušao sam stvoriti, nije bilo dovoljno dobro. A onda mi je jedna mlada i očigledno nadarena umjetnica gotovo usput poslala par svojih vizija s napemomenom da ih mogu iskoristiti kao ilustracije ako mi se sviđaju.

Ha! Ne samo da su mi se svidjele, nego sam u tim radovima prepoznao Šukrin dodir; onaj isti kojeg sam tražio prilično dugo vremena. I tako, riječ po riječ, korak po korak, Iva Ćorić je izradila sedam predivnih naslovnica dostojnih Šukrine knjige!

Evo što ćemo učiniti s njima.

Svaka od naslovnica krasit će po dvadeset (20) primjeraka posebnog izdanja knjige “Čarobnica” u tvrdom uvezu. Sedam jedistvenih naslovnica, to jest 140 (20×7) kolekcionarskih knjiga! Po dvije od svake naslovnice ostat će stvarateljima (jedna autoru knjige, jedna autorici naslovnice). Preostalih osamnaest (18) je na raspolaganju – vama!

Devet knjiga od svake naslovnci će biti povezano s vlasništvom nad NFT-om, a devet će biti u klasičnoj prodaji. Cijena će, međutim, biti otprilike ista i za primjerke uz koje ide NFT, i za primjerke koji su bez njega. Razlog je dodatno nadahnuće i poticaj da se budući vlasnici okrenu decentraliziranim tehnologijama i počnu koristiti kriptovrijednosti i NFT stvaralaštvo (što je, uzgred budi rečeno, savršeno u skladu s “kripto” ili “skrivenim značenjima” kojima Šukra vlada). Cijena svakog primjerka (s NFT-om, dok ih još ima, ili bez njega) je otprilike ista i iznosi 69 eura (za izdanje bez NFT-a) i nešto manje od toga za izdanje s NFT-oma.

Želite li jednu od ovih ljepotica? Izaberite i budite brzi s kupovinom NFT-a ili klasičnom narudžbom. Imam osjećaj da će ovi rijetki primjerci vrlo brzo planuti.

 

Kako kupiti posebno kolekcionarsko izadanje knjige Čarobnica?

Prvo, izaberite naslovnicu (ili više njih, zašto ne?) koju želite imati.

Ako kupujete NFT, to ćete učiniti preko platforme Open Sea. Platite NFT kriptovalutom, javite se izdavaču knjige s brojem transakcije (mail: yourbook@highcastle.hr ) i na vašu adresu stiže odabrana knjiga. Link do kolekcije NFT-a “Shukra”: https://opensea.io/collection/shukra

Ako kupujete na klasični način, otiđite na stranice online knjižare HigCaste, odaberite željenu knjigu, stavite u košaricu i naručite knjigu (nema opcije plaćanja pouzećem). Naravno, s obzirom da se radi o ograničenoj malo nakladi (samo devet primjeraka u prodaji), knjige idu najbržim naručiteljima.

Cijena kolekcionarskih primjeraka u klasičnoj prodaju je 69 eura, a cijena knjige s NFT-om 99 MATICA. U trenutku objave to je otprilike 10% povoljnije ako kupujete NFT za kriptovalutu (da, dobro ste pročitali, NFT + knjiga je jefitine nego samo knjiga, a razlog je taj što na svaki način želim da ljudi shvate koliko je VAŽNO u ovom trenutku koristiti kriptovalute i decentralizirane financije). Zbog volatilnosti kriptovaluta moguće je da će se u nekim trenucima pojaviti i veće razlike u cijeni, u plus ili minus. Zbog toga ćemo, ako je potrebno, s vremena na vrijeme korigirati cijene na OpenSea platformi, pazeći da uvijek ostane dodatna motivacija za kupnju na taj način. U međuvremenu, ako uhvatite neki povoljan trenutak, cijene za kriptovalutu mogu biti i znatno manje od 69 eura.

 

 

Kod kuće u Šestom

5. srpnja 2023.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)