Back Cover
Pogledaj unutra

Slomljena kljova – Ganešove priče, prvi dio

A. P. Kezele nas vodi na zabavno i poučno putovanje u svijet bogova, demona, apsara, gandharva i drugih neobičnih stvorenja – u svijet koji postoji pokraj nas i u nama, ali ga rijetki vide.

Njegov i naš vodič na tom putovanju je sam Ganeš, koji neodoljivim šarmom tka mrežu mudrosti koja zadivljuje um, veseli srce i uzvisuje dušu.

Redovna cijena knjige 150,00 kn / 19,91 eura. Cijena za vas 110,00 kuna / 14,60 eura.

14.60  (110.00 kn)

Nema na zalihi

A. P. Kezele nas vodi na zabavno i poučno putovanje u svijet bogova, demona, apsara, gandharva i drugih neobičnih stvorenja – u svijet koji postoji pokraj nas i u nama, ali ga rijetki vide. Njegov i naš vodič na tom putovanju je sam Ganeš, koji neodoljivim šarmom tka mrežu mudrosti koja zadivljuje um, veseli srce i uzvisuje dušu.

Ove će priče u vama probuditi duboke osjećaje i posebno stanje duha. Radi se o ritualnim i duboko preobražavajućim pričama i legendama podrijetlom iz stare Indije. Ovaj put, međutim, one ne dolaze do nas kroz maglu vremena i povijesti, već će nam ih ispričati jedna od tih legendi sama – oživljen mit u obliku stvorenja s tijelom čovjeka i glavom slona!

Ganeš je danas poznat širom svijeta. Njegova je popularnost planetarna. Počelo je na Istoku, posebice u Indiji prije mnogo tisuća godina. No, danas gotovo da nema čovjeka na planetu koji nije barem vidio njegov kip ili sliku. Mnogi čak znaju i njegovo ime, a nisu rijtki ni oni koji znaju ponešto o njegovo naravi. Kako su se granice svijeta polako sužavale, tako je Ganeš postajao sve veći i veći. Simpatičan momak s velikim trbuhom, šaljivdžija i zavodnik, gurman i hedonist, miran ratnik, mudrac, učitelj, glazbenik, pisac, plesač, asket, putnik, pustolov, ljubavnik, pripovjedač… sve je to stopljeno u Ganešovom imenu.

uvez

meki

Autor

Adrian P. Kezele

Nakladnik

Dvostruka Duga

Serija

Ganešove priče

Knjige koje bi vam se mogle svidjeti…