Back Cover
Pogledaj unutra

Treći Isus

Autor mnogih uspješnica Deepak Chopra u knjizi “Treći Isus” pruža odgovor na to pitanje, koje je ujedno izazov današnjim vjerskim sustavima, i novo viđenje onoga čemu nas Isus sve može poučiti neovisno o našoj vjerskoj pripadnosti…

Redovna cijena knjige 125,00 kn / 16,59 eura. Cijena za vas 80,00 kuna / 10,62 eura.

10.62 

Ends in
Popust 100% Puna cijena 10.62  Ušteda 10.62 
Kategorija:

Tko je Isus Krist?

Autor mnogih uspješnica Deepak Chopra u knjizi “Treći Isus" pruža odgovor na to pitanje, koje je ujedno izazov današnjim vjerskim sustavima, i novo viđenje onoga čemu nas Isus sve može poučiti neovisno o našoj vjerskoj pripadnosti. Chopra piše da Isus nije jedan, već su trojica.

Prvi je povijesni Isus, čovjek koji je živio prije više od dvije tisuće godina i čija su učenja temelj kršćanske teologije i misli. Drugi je Isus Sin Božji, koji je postao utjelovljenje institucijske religije sa specifičnom dogmom, svećeništvom i posvećenim vjernicima. I na posljetku, treći Isus je kozmički Krist, duhovni vodič čije učenje obuhvaća cijelo čovječanstvo, a ne samo Crkvu stvorenu u njegovo ime. On se obraća pojedincu koji Boga želi pronaći kao osobno iskustvo, koji želi postići ono što bi neki mogli nazvati milošću, Božjom sviješću ili prosvjetljenjem.

Ako Isusa shvatimo doslovno, suočavamo se s nemogućim. Kako doista možemo “bližnjega voljeti kao samoga sebe”? Ali, kad Isusove poticaje shvatimo kao poziv da mu se pridružimo na višoj duhovnoj razini, njegove riječi odjednom poprimaju smisao.

Što bi se dogodilo kad bi kršćanstvo prevladalo sklonost isključivosti te se usredotočilo na cilj da bude vjera osobnog uvida i duhovnog razvoja? Isus na taj način može biti shvaćen kao univerzalni učitelj, što doista jest – netko čija učenja suosjećanja, tolerancije i razumijevanja mogu obuhvatiti sve i svi ih mogu prihvatiti.

broj stranica

216

uvez

meki

format

23×16

ISBN

9789532870190

Autor

Deepak Chopra

Nakladnik

Dvostruka Duga