Back Cover
Pogledaj unutra

Daj, čovječe, idi meditiraj!

Znate li što zapravo opisuje riječ meditacija? Kakav je to proces i što se iza njega krije? Jeste li ga ikada iskusili?

Zanima vas zašto toliko ljudi priča o meditaciji, a opet, čini se da se oko toga baš i ne slažu? Ne treba vam mnogo proučavanja da shvatite kako u tom području ima svega i svačega te se bojite da ćete se izgubiti u magli?

Ova vam knjiga može poslužiti kao putokaz i vodič kroz šumu nepoznatih pojmova i značenja koji okružuju riječ “meditacija”. Njezin autor, Adrian P. Kezele, već gotovo trideset godina poučava tehnike meditacije i posjeduje ogromno osobno iskustvo u tom području.

Redovna cijena knjige 120,00 kn / 15,93 eura. Cijena za vas 85,00 kuna / 11,28 eura.

11.28 

Ova vam knjiga može poslužiti kao putokaz i vodič kroz šumu nepoznatih pojmova i značenja koji okružuju riječ “meditacija”. Njezin autor, Adrian P. Kezele, već gotovo trideset godina poučava tehnike meditacije i posjeduje ogromno osobno iskustvo u tom području.

U knjizi ćete pronaći vrlo jednostavnu definiciju pojma meditacija, koja će taj postupak jasno odrediti nasuprot mnogim drugim postupcima poput sugestije, koncentracije ili kontemplacije. Saznat ćete mnogo toga o podrijetlu različitih metoda meditacije te njenim učincima u praksi, uz opsežan i zanimljiv pregled znanstvenih istraživanja. Pronaći ćete i odgovore na pitanja primjerenosti prakticiranja meditacije za pojedine tipove ljudi, početne motivacije, ali i dalekosežnih posljedica svakodnevne meditacije na vaš osobni i duhovni razvoj.

Postoje neke jednostavne tajne svake dobre meditacije, a ova knjiga će vam ih otkriti na razumljiv i prihvatljiv način.

Naučiti meditirati jedna je od najvažnijih stvari koju čovjek mora učiniti u svom životu. Ova temeljna, a ipak tako jednostavna vještina ne osigurava samo uspjeh u svakodnevnim pothvatima, poslovnim i privatnim, već stvara trajni osjećaj unutarnjeg ispunjenja i sreće. Oprati ruke, istuširati se, održavati higijenu… zašto je to razumljivo i prihvatljivo kad govorimo o tijelu, a nepoznato i nejasno kad govorimo o duhu? Zar je naša svijest manje važna od našega tijela?”

Ako ne poznajete stanje potpuno smirene svijesti; stanje u kojem ste budni, pozorni, prisutni… ali bez mentalnih tokova, bez misli ili bilo kakve aktivnosti, to je kao da nikad niste prohodali, unatoč tome što su vam noge zdrave; kao da nikad niste otvorili oči, unatoč tome što ih imate. Ispravna je meditacija postupak koji otvara put prema iskustvima za koja ste rođeni, ali ih ne poznajete jer vam nitko o njima nikada nije govorio."

Video o tehnici Integralne meditacije:

Adrian P. Kezele

Adrian Predrag Kezele do sada je napisao četrdesetak knjiga, a i dalje radi na novim knjigama u kojima na praktičan način predaje znanje čitateljima. Neovisno od hrvatske naklade, drugi izdavači objavljivali su njegove knjige na srpskom, slovenskom, madžarskom, ukrajinskom i engleskom jeziku. Te su knjige rezultat životnog vijeka provedenog u proučavanju i poučavanju znanja iz područja duhovnosti.

Osnivač je Duhovne akademije, unutar koje zajedno sa suradnicima poučava Integralnu meditaciju, nadzire provođenje trogodišnjeg studija indijske astrologije – đjotiša te vodi mnogobrojne druge seminare i radionice, s posebnim naglaskom na stvaranju oslobađajućih iskustava koja vode u smjeru uklanjanja iluzije i decentralizacije života.

broj stranica

208

uvez

meki

format

13×19

ISBN

953-978-287-176-0

Autor

Adrian P. Kezele

Nakladnik

Dvostruka Duga