Back Cover
Pogledaj unutra

Viveka – glas unutarnjeg učitelja

Nakon knjiga koje su vrlo brzo postale klasici u području beskompromisne potrage za istinom (“Uklanjanje faktora karme” i “Proboj”), Adrian Kezele nastavlja s istraživanjem puta prema slobodnom životu bez obrazaca. Pred vama je je iskustveni komentar drevnog teksta pod nazivom Vivekachudamani čije se autorstvo pripisuje indijskom mudracu Adi Šankari, začetniku advaite, filozofije nedualizma.

Vivekachudamani je poslužio kao početna točka u objašnjavanju živućeg iskustva dekonstrukcije iluzije. Pisana na očekivano zanimljiv i osoban način, ova knjiga govori o suvremenoj obnovi izgubljene vještine viveke, krunskog dragulja razlikovanja i najmoćnijeg oružja za ispravljanje pogrešaka uma u borbi s legendarnom Mayom, gospodaricom iluzija.

Redovna cijena knjige 160,00 kn / 21,24 eura. Cijena za vas 120,00 kuna / 15,93 eura.

15.93 

Što ako?

Što ako je svijet koji vidite oko sebe iluzija, neka vrst sna? Nešto virtualno, možda tehnološki, možda duhovno ili napravljeno od nekog nepoznatog materijala, ali ipak – ne baš istinito?

I što ako bi vam netko ponudio sredstvo ili alat kojim se možete probiti kroz velove iluzije i vidjeti stvarnost kakva jest? Biste li bili zainteresirani? Biste li prihvatili?

Viveka jest takav alat. Ona nije poput „crvene pilule“ iz popularnog filma, već je više nalik na mač ili skalpel istine. Nije ju dovoljno progutati kao informaciju; potrebno ju je zgrabiti i upotrijebiti. Potrebno je razviti razlikovnu sposobnost uma i primijeniti je na sve što doživljavate. Ali, pripazite! Bitka u kojoj ćete se boriti naoružani mačem istine mogla bi ugroziti vaše najdraže iluzije.

Vivekachudamani je drevni tekst koji je napisao indijski mudrac Adi Šankara. Međutim, različitost kultura, procjep u vremenu, upitno autorstvo i mnogo komentara – sve to pridonosi teškoćama u razumijevanju. Ova knjiga nije potpuno tumačenje Vivekachudamanija. Umjesto toga, drevni je tekst poslužio kao početna točka u objašnjavanju živućeg iskustva dekonstrukcije iluzije. Ova knjiga govori o suvremenoj obnovi izgubljene vještine viveke, krunskog dragulja razlikovanja i najmoćnijeg oružja za ispravljanje pogrešaka uma u borbi s legendarnom Mayom, gospodaricom iluzija.

Viveka je legenda, skriveno oruđe. Ona predstavlja najoštriji skalpel za najosjetljiviju operaciju odvajanja iluzije od istinske stvarnosti. Nezgodno je to što svatko od nas mora izvesti tu operaciju sam na sebi. Tajnu kako to učiniti ne trebate naučiti – nju morate otkriti. Viveka, dragocjeni dragulj koji vam može otkriti istinu o svemu, nije stranac u vašem umu. Ta je vještina njegov dio.

Htjeli vi to ili ne htjeli, um je bojno polje na kojem se istina i iluzija bore za prevlast nad vašom stvarnošću. Vi ste usred te borbe i ne možete pobjeći. Možete pokušati, ali baš u tome je stvar! Dvije su vrste ljudi na tom bojnom polju: vojnici Maye, oni koji bježe i bježe i bježe, i vojnici istine koji stoje uspravno, tresući se od straha, ali se ipak suočavaju s čudovištem.

broj stranica

248

uvez

meki

format

23×16

ISBN

9789534890387

Autor

Adrian P. Kezele

Nakladnik

High Castle

Recenzije

Još nema recenzija.

Izrazi prvi svoje mišjenje o knjizi “Viveka – glas unutarnjeg učitelja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)