Back Cover
Pogledaj unutra

Hrana za mir

Ključ za istinsko razumijevanje svijeta u kojem živimo, leži u shvaćanju dalekosežnih posljedica naših prehrambenih navika. Ono smo što jedemo. Hranu doslovno ugrađujemo u naša tijela. Putem prehrane na osnovnim i nesvjesnim razinama sudjelujemo u vrijednostima i paradigmama našega društva.

U djetinjstvu smo upijali vrijednosti i nevidljive pretpostavke društva kroz neprestanu izloženost složenim stavovima koji se odnose na najrazvijeniji zajednički obred, a to je jedenje hrane. Poput spužvi smo upijali, učili, sudjelovali i na kraju postali dijelovi društva. Sada, u odrasloj dobi, stres i zastrašujuće nevolje koje smo sami stvorili, nagrizaju naše živote. Stoga s pravom nastojimo shvatiti izvor naše nesposobnosti skladnog življenja u ovom svijetu.

Ako bolje pogledamo, otkrit ćemo jezivu silu koja je odgovorna za stvaranje naših dilema i kriza. Ta sila svakodnevno zuri u nas s naših tanjura!

Redovna cijena knjige 135,00 kn / 17,92 eura. Cijena za vas 80,00 kuna / 10,62 eura.

10.62 

Ključ za istinsko razumijevanje svijeta u kojem živimo, leži u shvaćanju dalekosežnih posljedica naših prehrambenih navika.

Ono smo što jedemo. Hranu doslovno ugrađujemo u naša tijela. Putem prehrane na osnovnim i nesvjesnim razinama sudjelujemo u vrijednostima i paradigmama našega društva.

U djetinjstvu smo upijali vrijednosti i nevidljive pretpostavke društva kroz neprestanu izloženost složenim stavovima koji se odnose na najrazvijeniji zajednički obred, a to je jedenje hrane. Poput spužvi smo upijali, učili, sudjelovali i na kraju postali dijelovi društva. Sada, u odrasloj dobi, stres i zastrašujuće nevolje koje smo sami stvorili, nagrizaju naše živote. Stoga s pravom nastojimo shvatiti izvor naše nesposobnosti skladnog življenja u ovom svijetu. Ako bolje pogledamo, otkrit ćemo jezivu silu koja je odgovorna za stvaranje naših dilema i kriza. Ta sila svakodnevno zuri u nas s naših tanjura!

Iako mnogi raspravljaju o tome koja je prehrana najbolja za zdravlje i dug život, ova knjiga ne govori o prehrani na taj uobičajeni način. Ona istražuje duboke društvene i duhovne posljedice naših prehrambenih navika i mentaliteta koji ih podržava.

Ako se držimo istine o našem pravom biću, a ta istina je da je suosjećanje neodoljiva sila koja kroz nas okružuje čitav svijet, te ako svakodnevno živimo u skladu s tom istinom, stvaramo polje dobrote i sijemo sjeme društvene preobrazbe.

Nalazimo se usred velike društvene preobrazbe. Sve je očitije da se stari mitovi našega društva ruše. Shvaćamo da su njegove osnovne pretpostavke zastarjele te da će one, ako ih nastavimo slijediti, uzrokovati ne samo daljnje uništenje složenih i osjetljivih ekoloških sustava na planetu već i naše vlastito uništenje. Rađa se jedna nova paradigma koja promiče suradnju, slobodu, mir, život i jedinstvo. Ona će zamijeniti staru paradigmu koja se temelji na natjecanju,  razgraničenjima, ratu, isključivosti i zamisli da moć daje pravo. Hrana je osnovni ključ za rađanje te nove paradigme.

broj stranica

360

uvez

meki

format

23×16

ISBN

9789532870374

Autor

Will Tuttle

Nakladnik

Dvostruka Duga

Recenzije

Još nema recenzija.

Izrazi prvi svoje mišjenje o knjizi “Hrana za mir”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)