Back Cover
Pogledaj unutra

Moj Ishmael

Novi roman Daniela Quinna nije priča koja slijedi prvoj, već priča koja se odvija istodobno s njom. Saga o Ishmaelu u njoj kreće u iznenađujućem smjeru koji nije najavljen u prethodnom djelu.

Roman Ishmael Daniela Quinna osvojio je Turner Tomorrow Fellowship, nagradu za djela fikcije koja nude kreativna i pozitivna rješenja globalnih problema. Taj iznimni roman postao je underground bestseler te potvrda rastućeg duhovnog pokreta.

Redovna cijena knjige 140,00 kn / 18,58 eura. Cijena za vas 110,00 kuna / 14,60 eura.

13.27 

Roman “Ishmael" Daniela Quinna osvojio je Turner Tomorrow Fellowship, nagradu za djela fikcije koja nude kreativna i pozitivna rješenja globalnih problema. Taj iznimni roman postao je underground bestseler te potvrda rastućeg duhovnog pokreta. Novi roman Daniela Quinna nije priča koja slijedi prvoj, već priča koja se odvija istodobno s njom. Saga o Ishmaelu u njoj kreće u iznenađujućem smjeru koji nije najavljen u prethodnom djelu.

U novom nastavku upoznajemo Julie Gerchak, jednu od najzanimljivijih mladih junakinja nakon Huckleberryja Finna – i jednu od Ishmaelovih najzahtjevnijih i najboljih učenica. Nesposoban pronaći opravdanje da je odbije, Ishmael prihvaća težak zadatak rada s dvoje učenika posve različitih karaktera – od kojih jedan (Julie) zahtijeva da ostane nepoznat drugome (Alanu Lomaxu, koji je čitateljima Ishmaela poznat kao narator te knjige). Julie je očito bistra (možda i bistrija od Alana), ali za sobom ima deset godina manje obrazovanja od njega! To znači da Ishmael nipošto ne može s oboje primjenjivati istu strategiju – ili od oboje prihvatiti isti rezultat. Alan i Julie sa svojim učiteljem majmunom ne samo da prelaze različite puteve već i stižu na vrlo različita odredišta.

Ali, Ishmaelov odnos s Julie odlikuje se još jednom osobitošću. Kad se ustrojstvo njegova života počne urušavati, Ishmael mora izabrati kojem će učeniku povjeriti veliku tajnu i veliku zadaću. Iznenađujuće je da ne odabire starijeg, iskusnijeg učenika, već mlađu učenicu. Otkrivajući zadaću i tajnu koje su joj povjerene, Julie piše zaključak sage o Ishmaelu koji će izazvati oduševljenje njegovih poklonika širom svijeta.

Gorila je oblizao usne – doimalo se kao da je u neprilici.

“Mislim da sa sigurnošću možemo reći da nisam spreman suočiti se s potrebama osobe tvoje dobi. Mislim da se to sa sigurnošću može reći. Da.”

“Hoćeš reći da odustaješ? Zar to želiš reći? Želiš da odem jer odustaješ?”

Gorila me netremice gledao.

Nisam mogla procijeniti gleda li me s nadom, gnjevom ili čime već.

Rekla sam: “Zar ne vjeruješ da dvanaestogodišnja djevojčica može imati žarku želju da spasi svijet?”

“Ne sumnjam u to”, rekao je, iako je zvučalo kao da mu je bilo prilično teško istisnuti te riječi.

“Zašto tada ne želiš razgovarati sa mnom? U oglasu si napisao da ti je potreban učenik. Nije li to pisalo?”

“Pisalo je.”

“Pa, dobio si učenicu. Ovdje sam.”

broj stranica

250

uvez

meki

ISBN

9789536516940

Autor

Daniel Quinn

Nakladnik

Dvostruka Duga

Recenzije

Još nema recenzija.

Izrazi prvi svoje mišjenje o knjizi “Moj Ishmael”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)