Back Cover
Pogledaj unutra

Razgovori

Još jedna knjiga iz pera i srca Janeza Drnovšeka, političara i predsjednika Republike Slovenije koji je pod kraj života iznenadio svijet zaokretom u načinu razmišljanja. Usudio se reći ono o čemu političari šute ili, još gore, možda uopće ni ne razmišljaju o tome. Usudio se reći ono što je doista važno i što doista ostaje s nama i iza nas kad napuštamo ovaj svijet.

Povijest ga je zapamtila kao političara, ali njegove tri knjige će nadživjeti tu sliku jer govore o mudrosti koja je vječna.

Redovna cijena knjige 90,00 kn / 11,95 eura. Cijena za vas 45,00 kuna / 5,97 eura.

5.97  (44.98 kn)

Kako ćemo nešto nazvati nije važno niti kod vjernika niti kod ateista. Ono što je važno je istinska duhovnost koja počinje prekoračenjem sebičnosti. Tada ljudi počinju činiti dobro. Osjećaju povezanost i postaju suosjećajni.

Put prema vječnosti počinje dobrotom. Uvijek možemo početi činiti dobro. Kad osjetimo potrebu da pomognemo drugim bićima i prirodi, stupili smo na put duhovnosti. Nismo više sami sebi svrha, naše materijalno postojanje nije više jedino važno. Shvaćamo da smo ispunjeni kad pomažemo drugima. Osjećamo dodir vječnosti i slijedimo je. Slijedimo njezine zakone, a to su zakoni dobrote i sklada. Sebičnost u njima ne postoji. I to je pravi put u duhovnost – put dobrote.

Ispunjavanje vlastitih materijalnih želja i potreba nije najvažnije u životu. Ponekad moramo biti spremni izgubiti sve što imamo, pa čak i vlastiti život, kako bi pomogli drugim ljudima. Tada prekoračujemo  spone materijalnog života.

broj stranica

260

uvez

tvrdi

format

21×15

ISBN

9789536516964

Autor

Janez Drnovšek

Nakladnik

Dvostruka Duga

Serija

Janez Drnovšek