Back Cover
Pogledaj unutra

Razgovori

Još jedna knjiga iz pera i srca Janeza Drnovšeka, političara i predsjednika Republike Slovenije koji je pod kraj života iznenadio svijet zaokretom u načinu razmišljanja. Usudio se reći ono o čemu političari šute ili, još gore, možda uopće ni ne razmišljaju o tome. Usudio se reći ono što je doista važno i što doista ostaje s nama i iza nas kad napuštamo ovaj svijet.

Povijest ga je zapamtila kao političara, ali njegove tri knjige će nadživjeti tu sliku jer govore o mudrosti koja je vječna.

Redovna cijena knjige 90,00 kn. Cijena za vas 45,00 kn.

45.00 kn

  Kako ćemo nešto nazvati nije važno niti kod vjernika niti kod ateista. Ono što je važno je istinska duhovnost koja počinje prekoračenjem sebičnosti. Tada ljudi počinju činiti dobro. Osjećaju povezanost i postaju suosjećajni.

  Put prema vječnosti počinje dobrotom. Uvijek možemo početi činiti dobro. Kad osjetimo potrebu da pomognemo drugim bićima i prirodi, stupili smo na put duhovnosti. Nismo više sami sebi svrha, naše materijalno postojanje nije više jedino važno. Shvaćamo da smo ispunjeni kad pomažemo drugima. Osjećamo dodir vječnosti i slijedimo je. Slijedimo njezine zakone, a to su zakoni dobrote i sklada. Sebičnost u njima ne postoji. I to je pravi put u duhovnost – put dobrote.

  Ispunjavanje vlastitih materijalnih želja i potreba nije najvažnije u životu. Ponekad moramo biti spremni izgubiti sve što imamo, pa čak i vlastiti život, kako bi pomogli drugim ljudima. Tada prekoračujemo  spone materijalnog života.

  broj stranica

  260

  uvez

  tvrdi

  format

  21×15

  ISBN

  9789536516964

  Autor

  Janez Drnovšek

  Nakladnik

  Dvostruka Duga

  Serija

  Janez Drnovšek