Back Cover
Pogledaj unutra

Priručnik za lidere – Nesebičnost u politici

Priručnik za lidere – Nesebičnost u politici prva je knjiga u Hrvatskoj i regiji koja govori o važnosti duhovne i kognitivne (mentalne) energije lidera kao pokretača društvenih promjena.

Iako je knjiga napisana za sve segmente vodstva, od politike do sporta – najveći fokus stavljen je na politiku. Razlog je dijelom nedostatak kvalitetne literature, a dijelom što odluke političara i izvršne vlasti najviše utječu na životni standard sadašnje i budućih generacija. U knjizi autorica također detaljno objašnjava razloge zašto žene unatoč emancipaciji još uvijek djeluju iz skučenog centra moći.

Redovna cijena knjige 139,00 kn / 18,45 eura.

18.45  (139.01 kn)

Kategorija:

  Lideri čije su misli prožete pohlepom i ljutnjom, njihove će riječi biti prožete lažima, a ruke će raditi za osobni interes. Lideri čije su misli prožete nesebičnošću, njihove će riječi biti istinite, a ruke će raditi za opće dobro.

  Kakve lidere želimo u 21 stoljeću – one koji će ići u pravcu mira, nenasilja, tolerancije i etičnosti ili obratno? Posebnost knjige je što je teoretski dio potkrijepljen praktičnim primjerima lidera iz 20. i 21. stoljeća koji njeguju (ili su njegovali) svoje „unutarnje stanje“ i donose (ili su donosili) odluke u skladu sa svojom savješću za dobrobit društva. Primjeri koji se navode su Zlatko Dalić (sport), Martin Luther King (civilno društvo), Mahatma Gandhi (politika), Nikola Tesla (znanost), Isaac Tigrett (privatni sektor) i Benjamin Franklin (privatni sektor i politika).

  Univerzalnost apsolutne istine vodstva potvrdit će u različitim vremenskim periodima mudraci, filozofi, lideri u svim sektorima društva.

  Prije 2500 godina Platon i Aristotel podučavali su da je karakter rezultat “unutarnjeg rada" – “spoznavanja svoga bića", osvještavanja logosa i latentnih vrlina. Tvrdili su da je redovita meditacija najbolji način njegovanja logosa. Čvrst i etičan karakter važan je preduvjet odupiranju svjetovnim izazovima, slušanju savjesti i ispravnom djelovanju.

  uvez

  meki

  ISBN

  9789534888308

  Autor

  Iva Mia Krušlin

  Nakladnik

  Mindfulness Inicijativa Hrvatska

  Recenzije

  Još nema recenzija.

  Izrazi prvi svoje mišjenje o knjizi “Priručnik za lidere – Nesebičnost u politici”

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)